Taiteilija

Outi Hägg


Taiteilijaesittely:

Outi Hägg, Kuvataiteilija, Kasvatustieteen tohtori, Muotoilija AMK, KteO, Kirkkonummi, Finland


Taiteen tekeminen tuottaa minulle iloa, joka kumpuaa syvältä sydämestäni. Inspiraatio syntyy tekemisestä. Pistän toimeksi. En pelkää tyhjää kangasta, vaan aloitan aktivoimalla maalauspohjan piirtämällä viivaa ja pääsemällä omaan rytmiini. Maalaan aluksi intuitiivisesti. En kopioi reaalimaailmaa sellaisenaan, vaan maalaan sisältäni nousevia kuvia, joita ympäröivä maailma minussa herättää. Työskentelyssäni pyrin pääsemään sinne, mistä alkaa Suuri Tuntematon. Siellä tunnen olevani hukassa, hämmentynyt ja epävarma. Keskityn prosessiin ja luotan siihen, että työ kyllä neuvoo eteenpäin. Avain ulos tästä hämmennyksen tilasta, on jatkaa maalaamista, ei ajattelua. Tämä on käännekohta työskentelyssäni ja tie sisäiseen varmuuteen.

Myöhemmin ripustan keskeneräisen työni seinälle ja otan sananmukaisesti välimatkaa. Jonkin ajan kuluttua alan analysoida maalaustani ja miettiä, mitkä ovat seuraavat siirtoni. Näin tekemisestäni tulee tietoista ja kuvan rakentamisen visuaaliset elementit, sommittelu ja valöörit ovat tärkeässä roolissa. Pyrin luomaan sommitteluun rytmiä ja jännitettä erilaisuuden kautta ja lisäämään siten kuvan kiinnostavuutta. Kontrastit kuljettavat silmää kuvapinnalla ja valöörien vaihtelu saa kuvan elämään. Käytän maalausaineina akryyliä, temperaa, öljyä ja kylmää mehiläisvahaa. Maalatessa prosessi itsessään on minulle tärkeä. Käytän erilaisia työvälineitä kuten sivellintä, telaa, lastoja, puutikkuja, palettiveistä, liuottimia, kuvaupotuksia. Vältyn kaaokselta rakentamalla itselleni rajoituksia väripaletin, muotojen ja tekniikkojen suhteen.

Jokainen teos on kuin tutkimusmatka. Saan tulla yhä enemmän näkyväksi itselleni. Maalaus on intuition, tunteen ja järjen vastavuoroinen prosessi. Taide ei ole täydellistä. Se on epätäydellistä, kuten ihminenkin, ja siksi kiinnostavaa. Jos taiteeni saa katsojan mielen liikahtamaan, on se täyttänyt tarkoituksensa.


Yhteystiedot:

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙